Ladugård som brinner.
En timme efter att larmet kom jobbade räddningstjänsten med att försöka hindra branden från att sprida sig. Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden
Alvesta

Ladugård förstörd i brand – utreds som mordbrand

1:23 min

Det började brinna i en ladugård utanför Moheda på måndagskvällen. Byggnaden gick inte att rädda utan kommer brinna ner till grunden.

Larmet om branden kom strax före klockan 17.30.

– Ladugården är övertänd, just nu inriktar vi oss på att skydda intilliggande byggnader, berättar Carl-Johan Sjöstrand, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Finns det några djur eller människor i ladugården?

– Det ska inte finnas några djur eller människor i byggnaden enligt de uppgifter jag har.

Räddningstjänsten fick snabbt rikta in sig på att förhindra att branden spred sig, vilket man också ser ut att ha lyckats bra med.

Ungefär två timmar efter larmet höll räddningstjänsten på att avveckla stora delar av sin insats på platsen, men de kommer att ha personal på plats under kvällen och natten för bevakningsarbete.

Varför det började brinna är i skrivande stund oklart och polisen rubricerar därför initialt händelsen som mordbrand.

– Vi har spärrat av platsen för en teknisk undersökning, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista