Supporter med grönvit mössa och halsduk.
Medlemmar och sponsorer har kallats till mötet där hockeyklubbens framtid ska diskuteras. Arkivbild. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Ishockey

Tingsryds AIF kallar till akut möte – har svårt att klara elitlicensen

Tingsryds AIF i hockeyallsvenskan har det tufft med ekonomin. För att nå 1,5 miljoner i eget kapital och klara elitlicensen har man kallat till ett akut möte med sponsorer och medlemmar, skriver SMP.

För att klara elitlicensen till säsongen 2018/19 måste de hockeyallsvenska lagen ha 1,5 miljoner kronor i eget kapital den 30 april.

Tingsryds AIF gick förra säsongen back med 900 000 kronor och vid verksamhetsårets början låg det egna kapitalet bara på 100 000 kronor, skriver Smålandsposten.

Nu oroas ordföranden Johan Blomster för hur klubben ska klara elitlicensen till nästa säsong.

– Klart jag gör, annars skulle jag ljuga. Det kommer helt klart att bli tufft, säger han till tidningen.

Tingsryds AIF har nu kallat till ett akut möte med medlemmar och sponsorer. 

– Vi ska tillsammans med medlemmar och sponsorer ställa frågor som: Ska vi finnas? Ska vi spela på den här nivån? Ska vi vara en elitförening eller kanske satsa på barn och ungdomar?, säger Blomster till SMP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista