Den tillfälliga bussgatan på resecentrum
1 av 2
Den tillfälliga bussgatan är trång med många bussar varje dag Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
patrik edstrand
2 av 2
patrik edstrand Foto: Jerry Sandberg/Sverigesradio
Växjö

Busschaufförer slår larm inför flytten: "Helt kaos"

1:36 min

Redan i dag är det kaos på resecentrum på grund av ombyggnaden. Nu fruktar busschaufförer att det blir ännu farligare på måndag, när stadsbussarna ska flyttas därifrån.

– Det är ett under om inte någon blir påkörd där, jag har den känslan att risken är väldigt stor, säger busschauffören Patrik Edstrand. 

Patrik Edstrand berättar att det ofta händer incidenter på resecentrum när folk hoppar på och av tågen och korsar den tillfälliga bussgatan till exempel. 

– Då är det tjurrusning, de bara kutar och bryr sig inte om att någonting är i vägen, de ser inget.

Han och andra busschaufförer kör med hjärtat i halsgropen redan nu och  och när stadsbussarna nu byter plats till Kronobergsgatan cirka 350 meter från resecentrum, fruktar Patrik Edstrand att det blir riktigt besvärligt.   

– Det kommer att bli helt kaos ett tag i alla fall, säger han.

Finns det något du tycker kommunen hade kunnat gjort annorlunda för att förbättra säkerheten både för er och för gångtrafikanter? 

– Till att börja med försöka få bort bilisterna och få polisen att bötfälla de som kör på bussgatan, säger Patrik Edstrand.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista