Ninni Martinsson och en skylt med texten "100% GYM"
Ninni Martinsson är personlig tränare i Växjö. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Växjö

Trots tipskampanj om doping – tipsen uteblir

1:25 min

Trots uppmaningar från polisen och länsstyrelsen får polisen inte in tillräckligt med tips om doping i Växjö. Allt tyder på att det ska finnas mer i omlopp, enligt polisen.

Flera av länets träningsanläggningar säger att det finns ett problem med medlemmar som dopar sig. Men trots att polisen gick ut med en tipskampanj i slutet av sommaren, har tipsen inte kommit in i den utsträckning polisen hade hoppats på. Poliser säger att det finns indikationer på att det ska finnas mer anabola steroider i omlopp.

– Klart vi vet att det finns. Vi ser indikationer på vissa medlemmar att det kanske är lite mer borde vara naturligt, säger Ninni Martinsson som är personlig tränare och med att förebygga dopning på gymmet på Nordic Wellnes i Växjö. Hon konstaterade samtidigt att det är så enkelt att anmäla vid blotta misstanken.

– Det är inte helt lätt. Vi kan bara tipsa när vi har en stor misstanke, säger Ninni Martinsson.

Hon har själv anmält anonymt när hon har misstänkt att det funnits personer som dopat sig.

I Växjö kommun är nio träningsanläggningar diplomerade gällande "100 procent ren träning." I Alvesta, Tingsryd och Älmhult finns också gym som är diplomerade för att förebygga dopning.     

Misstänker man att någon dopat sig går det att anmäla det anonymt till polisen på 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista