Tingsryd 2017/2018. Jubel. Seger.
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kronoberg

Tingsryd fällde serieledande Leksand – för tredje gången i rad

3:20 min

Tingsryd stod för en lysande insats när man under onsdagen besegrade Leksand med 4-3 i förlängning. Det innebär att Tingsryd vunnit samtliga tre möten mot serieledaren den här säsongen.

Tingsryd är i storform just nu i Hockeyallsvenskan. Lagets fjärde raka seger kom under onsdagen mot ingen mindre än serieledaren Leksand. Tingsryd har vunnit samtliga tre möten mot Leksand den här säsongen. 

– Jag vet inte om vi har något speciellt spel som passar mot Leksand... Dom kanske inte tycker det är så jäkla skoj att möta oss heller? Eller kanske [tycker dom inte om] att komma ner hit till Tingsryd att spela heller. Ja, vi har tydligen ett koncept som funkar mot dom, sa Tingsryds målvakt Niklas Rubin.

Segern grundlades av en fantastisk andraperiod där Tingsryd vände 0-1 till 3-2 efter mål av William Romfors, Axel Levander och Kim Tallberg. 

Det var en mycket underhållande och välspelad match där Leksand i den tredje perioden lyckades ta matchen till förlängning efter att man bombarderat Tingsryds mycket skickliga målvakt Niklas Rubin med skott – och till slut lyckats kvittera.

Men i förlängningen satte Jacob Dahlström det avgörande målet, 4-3.

Matchens spelare Niklas Rubin är omgärdad av rykten att flytta till en SHL-klubb efter säsongen. Målvakten själv ville inte säga för mycket.

– Ja... Vi får väl se vad som händer nästa säsong. Självklart har jag som mål att ta nästa steg i min karriär. Jag hoppas att det blir så. Men vi får la se. Jag vet inte riktigt hur det ser ut nästa år, kommenterade Niklas Rubin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista