Man vid avsats
IT-chefen Peter Bergehamn bedömer att satsningen på lång sikt även är en vinst rent ekonomiskt. Foto: Maria Helttunen/Sveriges Radio
Kronoberg

Växjö kommun väljer bort extra informationssäkerhet

Peter Bergehamn: Vi litar på att leverantören håller avtalet
1:34 min

Växjö kommun är inte oroliga för att information som lagras i molntjänster på nätet kommer i fel händer. Därmed gör de en annan bedömning av riskerna än vad exempelvis Göteborgs stad har gjort.

Under våren kommer 6000 medarbetare i kommunen att utbildas kring vad för slags information som får lagras och hur den ska lagras.

I Göteborg drog man i handbromsen i höstas när frågor kring säkerheten gällande informationslagring i så kallade molntjänster dök upp. Slutligen valde man att lägga till en extra säkerhetstjänst till molnlagringen, något som dock Växjö kommun valt bort.

– Vi bedömer riskerna med lagring i den här molntjänsten som mycket små, konstaterar Peter Bergehamn, IT-chef i Växjö kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".