Troja firar
Troja fick jubla tillslut mot Almtuna. Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio.
Hockeyallsvenskan

Troja-Ljungbys starka hemmatrend lever vidare efter vändning

Alexander Lindqvist-Hansen: "Vi är hungriga."
3:12 min

Troja-Ljungby kom till fredagens match med poäng i tio raka hemmamatcher och vinster i dem fem senaste. Och den trenden skulle fortsätta när man vände matchen i den avslutande perioden och tillslut vann med 5-3.

Troja-Ljungby har blivit svåra att överlista i Ljungby Arena. Dagens match slutade i vinst och det innebär även elfte raka matchen med poäng på hemmais. Ljungbylaget har beskrivits som svåra att möta och en av kvällens målskyttar Alexander Lindqvist-Hansen förklarar här varför dom går vinnande ur kvällens match:

– Det är väl en blandning om att dom leder och bara ska spela hem det här, medans vi är hungriga. Vi vet att vi behöver dem här poängen mer än vad dom behöver dom. Sen har vi bra karaktär och moral i gänget, alla går tillsammans. Då blir det rätt så svårt att stoppa, ett lag som verkligen vill mot ett lag som bara ska sina tre poäng och spela av en match.

Det blir en tuff kamp genom hela matchen, där Troja-Ljungby succesivt växer in i matchen. Trots underläge gav de aldrig upp och visade upp stark kämparglöd i den avslutande perioden.

– Vi börjar ju knackigt, inte alls särskilt bra. Men som många andra matcher så är vår tredjeperiod ruskigt bra. Karaktären vi visar i många matcher är också väldigt bra. Det börjar dåligt men sen blir det bättre och bättre hela tiden, i den tredje perioden är det vi som för matchen faktiskt, säger Lindqvist-Hansen.

Tillslut blev det en målrik match, som kan förklaras med den sämre defensiva insatsen. De flesta av kvällens mål gjordes av omarkerade spelare som fick tid till att göra det de ville.

– Det är väl ingen superdefensivt bra match på så sätt. Men samtidigt är det två lag bra offensivt, då blir det rätt så svårt. När man möter ett Almtuna som ligger och lurar, är duktiga med pucken och kyliga. Så möter dom ett Troja som kommer med full fart framåt, går nästan huvudlöst ibland, säger Lindqvist-Hansen och avslutar: Det är två bra offensiva lag och då faller det lite defensivt ibland.

De där topp 8 platserna, når ni dom?

Jag hoppas det, det är det vi kämpar för och det ser ju bra ut än så länge.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".