TAIF
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio
Hockeyallsvenskan

Tingsryd kunde inte jaga ikapp Björklöven

Niklas Rubin: "Bara att bryta ihop och komma igen"
1:50 min

Tingsryd fick kämpa i underläge genom den största delen av fredagens match. Slutresultatet blev 3-2.

I första perioden lyckades man kvittera men efter endast 24 sekunder återtog Björklöven ledningen. Sen var det uppförsbacke hela tiden, trots en jämn match lyckades Björklöven hålla undan och Tingsryd fick lämna utan poäng.

Tingsryd kämpade in i det allra sista för en kvittering men lyckades inte hitta nätet bakom Adam Werner i den avslutande perioden. Det bjöds på en jämn match men trots att Tingsryd kom till spel med ett starkt självförtroende och en bra formkurva kunde de inte överlista Umeålaget.

– Klart man får ett självförtroende när man vinner fyra raka matcher och man kan spela på självförtroende. Jag tycker ändå att vi inte ska gräva ner oss för mycket idag utan fortsätta bygga på det här vi skapat så kommer vi vinna fler matcher än vi förlorar nu framöver.

I den första perioden fick publiken se hela tre mål på under en och en halv minut, där Björklöven hade övertaget resultatmässigt.

– Det är svårt, dom har två mål som dom bara slår rakt in i öppet mål. Vi tappar markeringar och är inte på huvudet i försvarszonen. Det är surt när man får släppa sådana mål, säger Niklas Rubin som stoppade 27 skott utav Björklövens 30 under matchen.

Tingsryd bröt där sin positiva vinsttrend men gjorde däremot en bra insats. Nästa match är ett viktigt derby mot Troja-Ljungby som numera ligger endast två poäng bakom i den jämna tabellen.

– Jag tycker vi gör en bra bortamatch idag. Det hade kunnat räckt hela vägen till poäng men tyvärr gör det inte det idag, säger kvällens målvakt Niklas Rubin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".