Familjen Juto från Braås på väg till Malmö
Familjen Juto från Braås på väg till Malmö Foto: Privat.
Hockey

Familjen Juto och 700 Växjö-supportrar tågar till Malmö

Andrea Juto: "Vi blir runt 1 000 hockeysupportrar på plats i Malmö"
1:32 min

Nära 700 Växjö Lakers-supportrar åker ner till Malmö med ett specialchartrat tåg för att se sitt Växjö Lakers drabba samman med Malmö under lördagen.

Hockeyfamiljen Juto från Braås utanför Växjö med mamma Andrea i spetsen har bokat plats på Laker Lakejers tåg för att heja fram sitt lag till vinst.

– Det är vår avsikt att försöka göra så. Vi är en riktig hockeyfamilj, båda våra pojkar spelar alla dagar i veckan, säger Andrea Juto.

I morse var Andrea Juto en av de som ringde in till Sveriges största radioprogram, Ring så spelar vi,  pratade med programledaren Lisa Syrén.

– Lakers Lakejer har specialchartrat ett tåg och vi från lakejerna är 675 stycken som åker med tåget till Malmö. Sen tror jag att det är ett par hundra till som ansluter i Malmö.

– Jag ser fram emot matchen och det som är så roligt är att det är en stor arena där man kan vara många och heja på två olika lag. Ju fler vi är, desto bättre blir det, avslutar Andrea Juto.

Matchen kan du höra på webben eller i vår app Sveriges Radio Play med start klockan 15:10.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".