Åby/Tjureda 2017/2018, glädje, jubel, seger
Foto: Elise Göransson/Sveriges Radio.
Bandyallsvenskan

Åby/Tjureda imponerade defensivt – räddade ett poäng

Andreas Lysell: "Jag tycker vi har rätt bra koll hela matchen."
2:26 min

En stark defensiv match gjorde att man inte släppte in några mål under spelets gång. Ljusdals tre mål kom nämligen vid hörnor, där dom ofta levererar. Trots en tappad ledning kunde Åby/Tjureda kvittera och rädda ett poäng. Slutresultatet skrevs till 3-3.

Åby/Tjureda kom till matchen revanschsugna efter förra matchens bottennapp, vilket syntes när man 23 minuter in tog ledningen. Utökade den ledningen gjordes även men minuterna innan halvtid blev det reducerat och matchen jämnades ut. Andreas Lysell tycker, trots den tappade ledningen, att hemmalaget har kontroll på matchen:

– Jag tycker vi har rätt bra koll hela matchen. Dom är bra men vi känns stabila bakåt och får bra rull på bollen idag.

Ljusdal har under säsongen gjort näst mest mål framåt men Åby/Tjureda lyckas stoppa helt under spelets gång. Deras tre mål kommer alla på hörnor, som har varit en farlig del av deras spel.

– Det tycker jag är ett tecken på att vi gör det bra defensivt, att dom bara gör mål på fasta. Sen är ju fasta oerhört avgörande märker vi nu, vi får vässa på det, säger Andreas Lysell.

Någonting som tog mycket uppmärksamhet under matchen var domarinsatsen, speciellt från hemmalaget. Andreas Lysell kommenterar det:

– Ja det är väl klart han kanske inte är bra åt båda hållen. Nivån kanske var lite låg men så är det ibland, en del matcher är svåra att döma för dom, Lysell nämner även ett läge i slutet av matchen: Vi har lite bra lägen sen en i slutet som han blåser offside på som jag absolut inte tycker är offside som är rätt avgörande.

I med resultatet idag klättrade Åby/Tjureda upp på en tiondeplats. Imorgon kommer Västanfors på besök, som ligger placerad precis ovanför och återigen står viktiga poäng på spel.

Vad är viktigast att ta med sig till morgondagens match?

– Jag tycker att vi ska ta med oss våran defensiva insats, det tycker jag är nyckeln för oss. Vi är nykomlingar, måste hålla tätt bakåt. Vi är ett bra lag men vi måste hålla tätt bakåt, säger Andreas Lysell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".