Till vänster klubbmärket Växjö konståkningsklubb med ett galler framför, till höger Icon-bygget
Det stora Icon-bygget i Växjö påverkar konståkningsklubbens möjlighet att anordna tävlingar. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio och Semrén & Månsson
Växjö

Växjö konståkningsklubb i ishallskris – kan inte anordna tävlingar

Elli Mokus: Om det börjar brinna är våra barn instängda här
1:54 min

Växjö Konståkningsklubb kan inte arrangera tävlingar och is-shower i Växjö ishall under bygget av det nya Icon-huset. Flera nödutgångar har stängts vilket gör att man inte längre kan ta in publik i samma omfattning.

– Sen är det också tillgängligheten för vår eventuella publik som kanske kommer hit i rullstol. De platserna är numera utdömda och vi vill absolut inte neka någon att komma på våra tävlingar eller arrangemang så det är ett stort problem, säger Annica Andersson som är vice ordförande i Sveriges största konståkningsklubb – Växjö konståkningsklubb.

Växjö konståkningsklubb hyr ishallen av Växjö kommun och listan är lång på åtgärder som klubben kräver att politikerna nu åtgärdar. Sedan Icon-bygget sattes igång har flera nödutgångar stängts igen vilket gör att man inte längre kan arrangera publika tävlingar.

– Börjar det brinna vid dörren här, då är ju våra barn instängda här, säger Elli Mokus.

I ljudklippet berättar Elli Mokus om problemet med den enda toaletten i ishallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".