Tingsryd jublar
1 av 2
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Troja Tingsryd
2 av 2
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kronoberg

Dahlström gubben i lådan när Tingsryd besegrade Troja

Jacob Dahlström: "Gillar matcher som är tajta"
2:10 min

Tingsryd stod för en ursinnig tredjeperiod mot Troja-Ljungby och efter två mål av Jacob Dahlström vann man onsdagens match med 5-2.

Jacob Dahlström brukar avgöra matcher för Tingsryd. För femte gången den här säsongen avgjorde han en match. Bara Timrås skyttekung Jonathan Dahlén och Södertäljes målspruta Thomas Valkvae-Olsen har avgjort fler matchen.

Den här gången avgjorde Dahlström mot lokalrivalerna Troja-Ljungby. Det var när matchen stod och vägde vid ställningen 2-2 i den tredje perioden som Dahlström klev fram och gjorde 3-2 och 4-2 för Tingsryd. 

– Det kan vara lite tillfälligheter, men jag gillar matcher som är tajta. Det är kul, man har extra energi då. Det är kul att avgöra såklart. Det var jätteskönt. Bra tryck i arenan idag. Och ett derby är extra roligt, sa Jacob Dahlström efter matchen. 

Troja-Ljungby orkade aldrig hämta upp underläget, istället satte Mikael Frycklund 5-2 till Tingsryd i öppen bur. Tingsryd vann alltså den sista perioden med 4-0. Troja-Ljungbys tränare Pelle Svensson var kritisk över lagets insats i slutskedet av matchen.

– Vi blir fullständigt överkörda av Tingsryd i sista perioden. Vi gör enormt mycket misstag och blir alldeles för små båda med och utan puck, tyvärr. Jag är besviken över vår insats i den tredje perioden, sa Pelle Svensson.

2158 åskådare såg matchen.

Tingsryds målskyttar: Jacob Dahlström x2, Hannes Johansson, Mikael Frycklund och Filip Owesson.
Troja-Ljungbys målskyttar: Sebastian Benker och Jonathan Nielsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".