Ljungby Arena
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio
Sporten P4 Kronoberg

Fansen pengahånade Tingsryd – nu hotas även Trojas elitlicens

Tingsryd hånades för sin dåliga ekonomi av Trojas supportrar under onsdagens derby. Idag går Troja-Ljungby ut med att även deras elitlicens är hotad.

Det var under onsdagens derby mellan Tingsryd och Troja-Ljungby som supportrar på bortaläktaren skanderade:

– Johan Blomster har inga pengar, Johan Blomster har inga pengar.

En pik riktad mot Tingsryds ordförande som gått ut med att Tingsryd behöver få in mer pengar för att klara elitlicensen. Johan Blomster kommenterade ramsan så här då: 

– Det var jätteroligt. Hoppas de inte sätter kaffet i halsen bara. Troja kanske kommer råka ut för något liknande som det vi är utsatta för, sa han då.

Och idag gick Troja-Ljungby ut med ett pressmeddelande där man meddelade att även Troja-Ljungbys elitlicens är illa ute. Så här skrev Troja-Ljungbys ordförande Pelle Wass i pressmeddelandet:

"Många klubbar har aviserat svårighet att klara detta [kraven för elitlicens] och vi gör nu detsamma. Vår prognos och realistiska bedömning för detta verksamhetsår är en förlust på ca 0,5 miljoner, vilket betyder att vi måste hitta ”nya” intäkter på närmare 1,5 miljoner för att klara licenskravet.

Orsaken till denna situation är en kombination av lägre publik och sponsorintäkter än beräknat och budgeterat samt också något högre operativa kostnader. Vi kommer kraftigt att öka vår omsättning till över 25 miljoner. Vi har inga problem med likviditeten och vi betalar alla lev. skulder, skatter, löner mm i tid, men har ändå denna situation.

Vi kommer nu att inleda diskussioner med våra olika partners, leverantörer, medlemmar etc. för att undersöka möjligheten om ett ökat stöd för att vi ska klara denna utmaning tillsammans."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".