Markus Jonsson och Manuel Engel deppar efter att gästerna gjort mål.
Arkivbild. Foto: Elise Göransson/Sveriges Radio
Innebandy

Svag inledning sänkte Växjö Vipers

Vipers tränare Niklas Nordén om skadeläget och viljan inför nästa match
2:43 min

Växjö mot Mullsjö brukar bjuda på heta känslor som vid fjolårets semifinalserie i innebandy. Så var det dock inte i den här matchen när gästerna vann ganska komfortabelt med 6-4.

Växjö som har vunnit åtta av sina senaste tio matcher mot Mullsjö gick inte alls att känna igen den här kvällen. Det tog inte lång stund innan tränaren Niklas Nordén fick plocka fram taktiktavlan för att förtydliga för laget vad han ville. Redan efter 41 sekunder gav David Gillek gästerna ledningen, snyggt framspelad av Rikard Eriksson.

Mullsjö gick sedan ifrån till 3-0 innan hemmapubliken skulle få jubla.

Med knappt två minuter kvar tändes ett litet hopp för Växjö när Mullsjöförsvararna glömde bort Karljohan Ahlroth som enkelt kunde sätta 1-3 bakom Jonathan Larsson. 

Mittperiodens enda mål gjorde gästerna. Isaac Rosén gjorde 4-1 efter en passning från landslagsbacken Sebastian Palmqvist inför ögonen på bland andra förbundskapten Mikael Hill.

Hill intervjuades på innerplan efter två perioder och han förvånades av det som han fick se:

– Jag hade förväntat mig ett hemmalag som skulle vara betydligt hetare i närkamperna. Men det här kontrollerar Mullsjö totalt.

Först i tredje perioden började man känna igen hemmalaget som började spela betydligt bättre. Det kom också ett tidigt reduceringsmål från Karljohan Ahlroth men det spelade inte så stort roll för det här var Mullsjös kväll.

Matchen slutade till slut 4-6 inför 1256 åskådare. Karljohan Ahlroth gjorde tre av Växjös mål och Filip Kjellsson det fjärde.

Bäst hos gästerna var Isaac Rosén som även han gjorde tre mål.

För Växjö väntar Jönköping borta på lördag innan det är dags för ett landslagsuppehåll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".