Anna Tenje står på Storgatan i Växjö
Foto: Anton Yngvesson/Sveriges Radio
Växjö

Polisanmälan mot Anna Tenje – från privatperson

Anna Tenje polisanmäld för morakniven i riksdagen
2:12 min

Riksdagen valde att inte polisanmäla Växjös kommunalråd Anna Tenje (M) efter att hon blev tagen med en morakniv i säkerhetskontrollen. Men nu har en privatperson gjort en polisanmälan, rapporterar Smålandsposten.

Under fredagsförmiddagen kom uppgifter från Smålandsposten att det trots allt blir en polisutredning mot Anna Tenje (M). En privatperson har gjort en polisanmälan i Växjö och polisen har därför inlett en förundersökning.

Det var hennes sons kniv som hon glömt i sin handväska. Därför riskerade hon att straffas för brott mot knivlagen, men skyddsvakten valde att inte koppla in polisen, rapporterade Smålandsposten på fredagsmorgonen.

Niklas Åström, säkerhetschef på riksdagsförvaltningen, säger till Smålandsposten att det inte gått vidare och gjort polisärende av den här händelsen, då de har fått en godtagbar förklaring till varför den här kniven upptäcktes vid säkerhetskontrollen.

Men nu blir det alltså ändå en polisanmälan mot Anna Tenje (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".