Till vänster ser man Marica Lundberg som gör en vanlig semla och till höger ser man cigarrsemlan som ser ut som en french hotdog med grädde i.
Marica Lundberg har fått en beställning på 1000 semlor till fettisdagen. Foto: Anneli Koskinen/Sverige Radio.
Kronoberg

Moheda skapar egen semmeltrend – formad som en cigarr

1:36 min

I morgon är det fettisdagen och numera är det inte bara vanliga klassiska semlor som vi äter. I Moheda har ett konditori hoppat på trenden med annorlunda semlor, de gör cigarrsemlor.

– Vi hade rätt mycket kunder som kom in och sa att de ville ha semlor, men att det inte gick att äta när man kör lastbil eller taxi, berättar Marica Lundberg på konditoriet i Moheda.

Cigarrsemlan ser nästan ut som ett fyllt korvbröd med grädde i. Förutom cigarrsemla har de fått en beställning på ungefär 1000 semlor till fettisdagen. Idag är förbredelserna i full gång.

– Vi blandar flera spannar med semmelfyllning och sedan ska vi rulla bullar, säger Marica Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista