Närbild på en vägglus som sitter på en arm
Arkivbild. Foto: Anticimex
Växjö

Studentrummet har invaderats av vägglöss

- Det har varit en mardröm!
1:06 min

I ett halvår har ett studentrum på campus i Växjö varit invaderat av vägglöss som verkar överleva det mesta. Sängen har bytts ut, Anticimex har sanerat och rummet har skrubbats – men lössen finns kvar.

Studenten som hyr det lusdrabbade rummet har rest över hela världen men aldrig kommit i kontakt med vägglöss - inte förrän han flyttade till Campus i Växjö i augusti förra året. Han berättar att lössen kryllade överallt.

– Verkligen överallt. På sängen och till och med på boksidorna när han läste. Det var äckligt.

Trots upprepade saneringar har dom blodsugande skadedjuren levt vidare. När han kom tillbaka till det nysanerade rummet efter tre veckors jullov var det fler löss än tidigare.

Bostadsbolaget, som inte vill kommentera studentens problem till P4 Kronoberg, har anlitat Anticimex för sanering och han har tillfälligt fått byta rum, men halva studietiden har förstörts av lössen. Det har varit en mardröm, säger han.

Han har nu vänt sig till Växjö kommuns miljö och hälsoskyddskontor för att se om han kan få hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".