Veronica Hjalmarsson, trebarnsmamma som vill ha fler offentliga toaletter i Växjö centrum.
1 av 2
Veronica Hjalmarsson, i Rottne har tre barn och vill ha fler offentliga toaletter i Växjö centrum. Foto: Anne Marchal/Sveriges Radio
Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef i Växjö kommun.
2 av 2
Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef i Växjö kommun vid en av kommunens offentliga toaletter. Foto: Anne Marchal/Sveriges Radio
Växjö

Veronica vill ha fler offentliga toaletter i Växjö

Veronica Hjalmarsson: Man får planera
1:13 min

Det finns för få offentliga toaletter i Växjö centrum. Det tycker trebarnsmamman Veronica Hjalmarsson i Rottne som nu har lämnat in ett medborgarförslag till kommunen om fler toaletter.

– Jag har tre söner och en son är ett år. När man är på stan måste det ske mycket blöjbyten. Man får göra mycket fikabesök, säger Veronica.

Trebarnsmamman Veronica Hjalmarsson i Rottne är ibland inne i Växjö centrum och handlar med sina tre barn.

Och när barnen snabbt måste besöka en toalett får hon ofta smita in på ett kafé eller en restaurang och be att få låna deras toalett. Något som inte alltid uppskattas.

Visst har vi det gott försörjt med offentliga toaletter.

Och det är inte bara Veronica som har väckt frågan om toaletter i Växjö Centrum. I Facebookgruppen "Växjö" är det många som har kommenterat toalettbristen och som tycker precis som Veronica.

Per-Olof Löfberg är trafikplaneringschef i Växjö kommun. Och han håller inte med Veronica Nilsson om att det finns för få offentliga toaletter i centrum.

– Däremot har kanske inte marknadsföringen av dem varit tillräckligt tydlig. Men visst har vi det gott försörjt med offentliga toaletter, säger han.

Offentliga toaletter i Växjö

Enligt information på Växjö kommunes hemsida finns det offentliga toaletter i centrum på Teatertorget, Oxtorget, Stortorget, Linnéparken och kommunen har även ett avtal med Fyra krogar så att allmänheten kan användas deras toaletter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".