Sporten P4 Kronoberg

Magnus Sundquist får sparken från Tingsryd: En blixt från klar himmel

3:48 min

Under lördagen meddelade Tingsryd att de väljer att befria huvudtränare Magnus Sundquist från sina tjänster. Sundquist var inne på sin tredje säsong som tränare men får nu lämna direkt.

Tingsryd ligger, efter 46 omgångar, på en tolfte placering med endast en poäng mer än 13:e placeringen och negativt kval. Idag meddelade de att Magnus Sundquist får lämna tränarrollen. Sundquist säger att han är chockad över det beslutet:

– Det kom som en blixt från klar himmel kan jag säga. Ingen aning, ingen förvarning, inga indikationer.

Sundquist kom till Tingsryd inför säsongen 15/16 och startade starkt när Tingsryd tog sig till den hockeyallsvenskafinalen. Men i år har prestationen varit ostabil och de kommande matcher blir avgörande när det finns risk att tvingas kvala neråt.

– Jag är stolt över mitt jobb här och att jag tillsammans med många spelare och andra satt Taif som klubb och Tingsryd som by på hockey-kartan igen.

Magnus Sundquist trivs väldigt bra i Tingsryd och skriver att han kommer ha det som bas framöver. Om framtiden jobbmässigt säger han:

– Nu så behöver jag lite lugn och ro och tid till att tänka igenom detta... Och sen lite tidigare än planerat se på de förfrågningar som ligger om min framtid.

Sundquists ersättare blir Markus Åkerblom, som tidigare under säsongen fick sparken från Leksand:

– Vi har pratat med några namn och har fått ett väldigt bra intryck av Markus i ett läge där vi känner att vi behöver ha in en ny röst, säger klubbchefen Tomas Bergstrand, på klubbens hemsida.