Växjö

Nyrenoverade Öresundståg går snart i trafik

3:02 min

Under lördagen invigdes det första nyrenoverade Öresundståget på Växjö station. Många kronobergare ville se det nygamlatåget som bland annat fått ett nytt toalettsystem.

Under lördagen var det pressvisning på det första nyrenoverade tåget av 111 Öresundståg som är i trafik just nu. Under fem års tid ska alla tåg renoveras, ungefär två tåg i månaden står i verkstaden.

Och Elisabeth Norlén Johansson från Hovmantorp var speciellt imponerad av toaletten.

– Det ser fint ut och man kan säkert stanna på toaletten ett tag och kanske bli inlåst och njuta säger hon och skrattar.

I upprustningen ingår bland annat renoverade stolar med nya tyger, eluttag vid varje stol, nytt toalettsystem, total rengöring interiört, nya bagageställ, uppgraderad rullstolsplats och nya stolar i 1 klass.

Songho Lee, utbytesstudent från Sydkorea, och som bott i Växjö i tre år, brukade tidigare aldrig välja första klass då stolarna och komforten var liknade som i andra klass.

– Nu märks det en skillnad när stolarna är utbytta i första klass, säger Songho Lee.

Anna Fransson (S), regionråd i Region Kronoberg hoppas resenärerna ska vara nöjda nu.

– Det känns bra att vi har kommit så här långt och har de uppfrächade tågen, säger Anna Fransson.

Den 15 mars planeras det första nyrenoverade Öresundståget gå i trafik och kommer då att starta i Karlskrona kl 07.47 mot Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista