Viktor Andrén
Foto: Mikael Fritzon/TT
Sporten P4 Kronoberg

Inhopparens succéstart: Spikade igen mot Skellefteå

2:09 min

Växjös stjärnmålvakt Viktor Fasth saknades i första finalmatchen mot Skellefteå. Då klev andramålvakten Viktor Andrén in och övertygade genom att hålla nollan.

Växjö Lakers ordinarie förstamålvakt Viktor Fasth åkte på en befarad hjärnskakning i sista matchen mot Malmö. Han har inte hunnit återhämta sig till den första SM-finalen mot Skellefteå.

Istället klev Viktor Andrén – som inte startat en enda slutspelsmatch – in och höll nollan för Växjö. Men han tycker att det målats upp som en svårare uppgift för honom än vad han själv tyckte.

– Svår och svår. Vi vet alla vad Fasth går för. Men jag tycker att det är media som målar upp det. Jag vet vad jag kan, det är stora skor att fylla, men samtidigt känns det som att jag har spelat bra hela säsongen. Jag försöker inte ta över det som Viktor står för, utan jag har mitt egna spel och är trygg i det, sa han efter matchen.

Hör Viktor Andréns kommentera första slutspelsmatchen från start via ljudspelaren!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista