Lessebo

Bilaffär gick snett – fyra anhållna efter storbråk

1:03 min

Ett tiotal personer ska ha varit inblandade i ett bråk utanför en pizzeria på Storgatan i Lessebo på tisdagskvällen. Fyra personer har gripits av polis och har senare anhållits av åklagare, misstänkta för grov misshandel.

De fyra anhållna personerna är i åldrarna 19-40 år. Det var många och tungt beväpnade poliser som kom till platsen runt 18-tiden. Flera anmälningar om grov misshandel och olaga hot har upprättats.

Polisen hade fått uppgifter på att någon skulle ha blivit knivskadad och någon annan utsatt för annat våld. Men ingen av personerna på plats var allvarligt skadad och ingen behövde heller åka ambulans från platsen. 

Det fanns också uppgifter på att det ska ha varit skottlossning, och Fredrik Bratt, som är presstalesperson på polisregion Syd, säger att någon form av soft air gun har använts, som kan ge lättare skador på kroppen, men inte är något skarpt vapen.

– Enligt de förstahandsuppgifter vi har så startade bråket efter att en bilaffär gått snett. Mer kan jag inte säga just nu, säger Sofie Särbring, inre befäl vid Växjöpolisen.

Hon säger också att det hållits flera förhör under kvällen och att fler kommer hållas under onsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista