Genrebild från en skogsbrand.
Genrebild från en skogsbrand. Foto: Arkivbild/Sveriges Radio
Ljungby

Arbetet fortsätter med skogsbranden utanför Lidhult

0:57 min

Räddningstjänster arbetar fortfarande med den skogsbrand vid Kråkshult utanför Lidhult som startade vid 15.30-tiden på torsdagen.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om ett område på cirka 400 gånger 500 meter, minst 20 hektar, och det har varit en stor risk för spridning. 

Vid 19.00-tiden under torsdagskvällen lyckades räddningstjänsten omringa branden och få den under kontroll. De tre helikoptrar som var på plats och vattenbombade ska återvända under fredagsmorgonen igen. 

– Vi har haft personal kvar under natten, ungefär 20 man. Regnet som kom in under natten har nog gjort nytta. Men det ska börja blåsa framåt lunch och det är inte bra, säger Mikael Andersson, insatsledare på räddningstjänsten i Ljungby.

Han kan inte fastslå en orsak till branden men i området har det varit flertalet åsknedslag. Det finns ingen prognos för när de kan komma att lämna över marken till markägarna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista