Björn Wirdheim bryter med sitt racingstall

Racerföraren Björn Wirdheim från Växjö har brutit sitt kontrakt med HVM-stallet i Champ Car-serien i USA. Han har helt enkelt gett upp eftersom stallets ekonomi är för dålig och att han därmed har fått alltför dålig service vid tester och tävlingar. Sveriges bäste racerförare såg deltagandet i Champ Car-serien som en språngbräda tillbaka till Formel 1.

Efter att kontraktet som testförare med Jaguar i formel 1 i fjol, blev det bråttom för Wirdheim eftersom Jaguar sålde sitt stall. Den hektiska jakten på ett kontrakt slutade alltså med HVM-stallet i ChampCar-serien. Men det stallet har inte levt upp till Björn Wirdheims förväntningar.
Senast i Los Angeles gjorde stallets personal två dåliga insatser vid hans depåbesök och bedömare anser att Björn Wirdheim tappade en plats på prispallen på grund av stallet. Dels tappade han tio onödiga sekunder vid ett depåstopp, dels tappade han en vinge på framvagnen, den var inte ordentligt fastsatt. Nu slutade han på sjätte plats, trots allt hans bästa placering i Champ Car-serien i år. Men helt klart är att Björn Wirdheim är mycket besviken på HVM-stallet.
- Champ Car-serien hade lovat att stötta HVM-stallet ekonomiskt, men det har inte skett, inte tillräckligt i alla fall, säger Björns pappa och manager Örnulf Wirdheim.
Nu pekar det mesta mot att Björn Wirdheim försöker stanna kvar i USA, kanske han till och med kör för HVM-stallet nästa säsong. Om stallet då har tillräckligt med pangar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".