Troja-Ljungby
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kronoberg

Troja-Ljungby vill tillbaka: "Bör vara i Hockeyallsvenskan"

4:30 min

Idag inleds Troja-Ljungbys säsong i Hockeyettan. Efter att ha tappat 17 spelare efter förra säsongen börjar nu resan tillbaka mot Hockeyallsvenskan – med ett nytt, ungt lag.

Troja-Ljungby har efter bara en säsong i Hockeyallsvenskan hamnat i en nygammal situation igen. Tillbaka i Hockeyettan.

– Vi vet om att vi hamnat i en ombyggnadsfas igen med ett helt nytt lag och nya tränare. Vi hoppas ju att den här processen ska gå fort och att vi är ett lag som är med och fajtas om att ta sig tillbaka, säger Troja-Ljungbys klubb- och sportchef Daniel Håkansson. 

Ny tränare i laget är Roger Forsberg, senast i Västervik. Hans lag har brottats med halvt osannolika skadeproblem under försäsongen.

– Vi hade två hjärnskakningar, några skador på ac-leden, någon ljumske, en lunginflammation, två bihåleinflammationer och en som skar sig och fick sy tio stygn på fotknölen. Med mera. Det är inte skador som är förknippade med dåliga förberedelser utan ren och skär jävla otur, säger Roger Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".