"Ett varierande jobb... ikväll hämtade vi en stackars upphittad orm i ett förråd", skriver trafikpolisen på Instagram.
"Ett varierande jobb... ikväll hämtade vi en stackars upphittad orm i ett förråd", skriver trafikpolisen på Instagram. Foto: Trafikpolisen Växjö.
Växjö

Trafikpolis fångade in lös kungspytonorm – ”hittegods”

0:34 min

Polisen i Växjö skickades under torsdagskvällen ut på ett ovanligt uppdrag. Vid en lagerlokal hade en ovanlig orm skymtats – som senare visade sig vara en kungspyton.

19.30 på torsdagskvällen larmades polisen till en lagerlokal på Mårdvägen i Norremark i Växjö. Men det var inte ett helt vanligt larm polisen fick rycka ut på.

– Det är någon i området som hade sett en orm på väg ut från ett förråd och då larmat polisen, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral region Syd och fortsätter:

– Det gick inte att få tag i någon reptilexpert, men en trafikpolis som är duktig på ormar åkte dit och identifierade ormen som en kungspyton.

Runt halv tio kunde ormen fångas in och har överlämnats till ett djursjukhus. Kungspyton har inte giftiga bett.

Eftersom polisen fortfarande inte fått fatt i någon ägare betraktas ormen som hittegods. Brottsrubricering kan komma att bli framkallande av fara.

Din orm på vift? Kontakta polisen (ring 114 14).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".