Växjö

Martin Moses tog silvret i Årets kock

0:27 min

Efter den första finaldagen av Årets kock låg Martin Moses etta. Men när den slutliga vinnaren tillkännagavs under lördagens tävling fick Moses nöja sig med andraplatsen.

Kocken Martin Moses från Växjö var en av de fyra finalisterna som deltog i lördagens avgörande final av tävlingen Årets kock. 

Efter fredagens tävling – där fyra av åtta kvalificerade sig till lördagens final – var Martin Moses den kock som samlat ihop flest poäng.

– Det känns jättebra. Helt enligt planen ska jag säga. Det har varit en lång dag och mycket intryck och mycket olika moment, sa Martin Moses till P4 Kronoberg då.

Men under lördagens final räckte det inte riktigt hela vägen för Växjökocken, som slutade tvåa bakom David Lundqvist från Orust. Enligt prins Carl Philip, som satt med i juryn, ska finalen ha varit svårbedömd.

– Vilken fantastisk nivå det har varit! Det har varit väldigt svårt att sätta poängen och bedöma herrarna här, för det har varit väldigt hög nivå, säger prinsen i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista