Superettan

Kapcevic om publikkaoset: "Hör inte hemma"

2:06 min

Fokuset under lördagens match mellan Öster och Landskrona hamnade inte på spelet. Matchen tvingades nämligen avbrytas i över en timma efter en publikskandal. Trots det vann Öster med 5-0 när matchen kunde återupptas.

Det släppte för Öster. Rejält. Växjölaget besegrade Landskrona enkelt med 5-0 och tog första segern i Superettan sedan den 20 augusti.

Men det hamnade i skymundan. Redan i första halvlek fick matchen avbrytas i någon minut efter att bortaplacken vägrat kasta tillbaka en boll.

I den andra halvleken gick det endast tio sekunder innan nästa incident skedde. En banger kastades in och landade precis vid Östers målvakt Robin Malmkvist. Då lämnade spelarna planen - och kunde inte komma tillbaka förrän efter mer än en timma.

- Det som hände i början av andra halvlek, det ska inte hända på en fotbollsplan. Det hör inte hemma här, säger Dragan Kapcevic.

Det har heller aldrig tidigare hänt i svensk fotboll att man tvingats stänga en hel sektion för att kunna genomför en match.

 

Trots det långa uppehållet kunde Öster göra tre mål i inledningen av den andra halvleken och dra iväg till 5-0. En ketchupeffekt som var välbehövlig för laget som inte gjort mål på fyra matcher.

- Det är kul att vinna, vi har haft svårt att göra mål de senaste matcherna så det är roligt att det släppte idag, säger Kapcevic som själv stod för två mål.

Hör Dragan Kapcevic i ljudspelaren!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista