Varg
"Snapphanen" fångades på bild i november 2016 av en viltkamera som länsstyrelsen i Skåne satt upp i Killeberg. Foto: LE Carlsson, Länsstyrelsen Skåne
Kronoberg/Skåne

Klart: Det var Snapphanen som sköts

0:41 min

Det var Snapphane-vargen som sköts av en jägare i nordöstra Skåne i augusti. Vargen har hållit till i gränstrakterna mellan Kronobergs och Skåne län.

– DNA-analysen visar att det här rör sig om samma skygga hanvarg som rört sig i gränstrakterna mellan Skåne och Kronobergs län under fem års tid och som vi har identifierat vid flera tillfällen genom spillningsprov. Vi hade inga dokumenterade angrepp på varken tamboskap eller hundar från den här individen, säger Tom Espgård, en av de ansvariga för viltfrågor på länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande.

Det var den 16 augusti som vargen sköts under en jakt i nordöstra Skåne. Jägaren misstänks för grovt brott mot jaktlagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista