Ett part fotbollsskor
Foto: TT
Sporten P4 Kronoberg

Älmhults protest avslagen – men ny protest kan fälla Älmeboda/Linneryd

1:28 min

Bråket mellan de tre lokala fotbollslagen Älmhults IF, Älmeboda/Linneryd och Växjö United fortsätter. Ikväll får Växjö United svar på en protest som kan kasta om totalt i sluttabellen av Division 3.

Sista ordet är ännu inte sagt om vilket lag som vunnit Division 3 Sydöstra Götaland. Efter att Älmhults protest mot Älmeboda/Linneryd avslagits av Svenska Fotbollsförbundet står Älmeboda/Linneryd visserligen kvar som seriesegrare. 

Men, under måndagskvällen ska ännu en protest – denna gången inskickad av Växjö United – behandlas av Svenska Fotbollsförbundet. Den riktar sig mot att Älmeboda/Linneryd ska ha använt sig av en otillåten spelare i lagets sista match mot Glömminge. Skulle protesten gå igenom, och Älmeboda/Linneryd får poängavdrag – då kastas toppen av tabellen om. 

– Det kände jag inte till, överhuvudtaget. Det här är ju jättepositiva nyheter för oss, för alla former av fusk och otillåtna medel måste beivras, säger Älmhults IF:s tränare Magnus Olsson. 

Detta har hänt: 

  • 1. Älmeboda/Linneryd släpper Spelare X till Växjö United.
  • 2. Gransholm anmäler Växjö United för att Spelare X inte är tillåten för spel.
  • 3. Växjö United får en poäng i avdrag. 
  • 4. Älmeboda/Linneryd vinner serien, Växjö United kommer tvåa och Älmhult trea. 
  • 5. Älmhult anmäler Älmeboda/Linneryd för att man tidigare spelat med Spelare X. 
  • 6. Förbundet avslår Älmhults protest eftersom den handlar om en match som spelades för mer än fem dagar sedan, vilket är tidsfristen för en anmälan. 
  • 7. Växjö United anmäler Älmeboda/Linneryd för att man använt sig av en annan spelare, Spelare Y, i säsongens sista match mot Glömminge. Växjö United hävdar att den spelaren inte heller är tillåten för spel. Anmälan gjordes under måndagen, dagen efter att matchen spelades. Den är därför möjlig för granskning av förbundet.   
  • 8. Under torsdagskvällen tar Svenska Fotbollsförbundet beslut i frågan. Om Älmeboda/Linneryd straffas och blir av med sin seger i sista matchen så tar Växjö United över förstaplatsen och Älmhult andraplatsen, som innebär kvalspel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista