Två brandmän som går mot en sågverksbyggnad som det kommer rök från.
Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden
Alvesta

Långt släckningsarbete efter brand på sågverk

0:31 min

Ett lager med kutterspån började brinna på sågverksföretaget Vida i Vislanda under torsdagseftermiddagen. Släckningsarbetet på platsen väntas tidigast pågå till midnatt.

Strax efter klockan 15 på torsdagseftermiddagen fick räddningstjänst rycka ut på en industribrand vid sågverksföretaget Vida i Vislanda.  

– Det handlar inte om en fullt utvecklad brand utan det är glödbränder som pyr, säger Nellie-Kim Millbourn, brandingenjör vid Värends räddningstjänst.

Klockan 17.30 var mellan 20 och 30 brandmän på plats för att bekämpa branden som då fortfarande inte var helt under kontroll.

– Det är för tidigt att uttala sig om. Vi håller på att försöka begränsa branden så att den inte sprider sig vidare via ett par rör som går mellan byggnaderna, säger Nellie-Kim Millbourn.

Strax efter klockan sju hade en ny utvärdering av situationen gjorts och enligt Nellie-Kim Millbourn väntar en lång kväll för brandpersonalen på plats.

– Jag hoppas att vi ska vara klara till midnatt, men det är mitt önsketänkande. Det vi ska göra nu är att kapa flera rör som förbinder olika byggnader för att släcka det som brinner i rören, säger hon och fortsätter:

– Det ligger spån som glöder i rören och när vi kapar rören så kommer det blossa upp på grund av syret, så det kommer ta lång tid. 

En del av styrkorna har fått lämna platsen då det inte är ett kritiskt läge på platsen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista