Busschaufför sitter på utedass
Busschauffören Cristina Stefan tycker det stinker från utedassen de tvingas använda under sina körningar. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Kronoberg

Stress och stinkande toaletter – bussfacket har fått nog

1:56 min

Kommunals fackklubb vid Bergkvarabuss, som kör åt Länstrafiken Kronoberg, riktar skarp kritik mot sin arbetsgivare. Och de vädjar nu om hjälp från politikerna i Region Kronoberg.

– Politikerna måste förstå att vi är människor och inte robotar. Ibland är vi så stressade att vi gråter, men det känns som om ingen bryr sig, säger Cristina Stefan, fackklubbens ordförande på Bergkvarabuss.

I ett skarpt brev till politikerna i regionens trafiknämnd radar fackklubben upp en lång lista med brister. Det handlar bland annat om allt för pressade tidtabeller som gör att de inte hinner ta raster och om smutsiga utedass som de hänvisas till vid ändhållplatser.

Från Bergkvarabuss skriver man till P4 Kronoberg att kritiken från facket saknar grund och att man i övrigt inte vill ge några kommentarer.

Om en dryg vecka ska skrivelsen upp på regionpolitikernas bord. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista