Årets Kronobergare 2018

Vem blir Årets Kronobergare 2018?

Här är kandidaterna som kan bli Årets Kronobergare 2018. På torsdag avslöjar vi vem som tar hem priset.

 

  • Lisa Bjärbo

Skriver roliga och sorgliga nutidsförankrade böcker om vardag, relationer och känslor för barn och unga i olika åldrar. Är med sina barn- och ungdomsböcker mångfaldigt prisbelönad – senast vinnare av Astrid Lindgren-priset.

  • Thomas Sekelius

En av Sveriges ledande youtubers. Hans sätt att bryta barriärer inte minst när det gäller genusfrågor, samt hans öppna sätt att prata om tabubelagda ämnen, gör honom till en förebild för många unga människor.

  •  Björn Sundeby

En av länets mest profilerade företagsledare. Sundebys entreprenörskap når långt utanför länets gräns. Hans engagemang och intresse för samhällsutveckling har gjort avtryck inom både forskning, idrott och kultur.

  • Meg Nömgård

Har på ett enastående sätt satt ”Sagobygden” på både den nationella och den internationella kartan. Det är i hög grad Nömgårds förtjänst att Sagobygden nyligen valdes in i Unescos register över organisationer som särskilt framgångsrikt bevarar det immateriella kulturarvet.

  • Sam Hallam

En tydlig ledarprofil inom den svenska idrotten. Med sitt metodiska sätt att leda Växjö Lakers, och sin förmåga att sätta sporten i ett större perspektiv, är Hallam en av landets mest kända idrottsledare. Vann SM-guld våren 2018.


Läs mer om Årets Kronobergare 2018.

P4 Kronoberg
0470-72 60 50

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista