Grishuvud
1 av 2
Foto: Leif R Jansson/TT
Julskinka
2 av 2
Johan Herdeby, vice handlare och marknadschef, och Maria Johansson, butikschef på Ica Maxi i Växjö. Foto: Rebecka Svensson/Sveriges Radio
Växjö

Blågul skinka förstahandsvalet i jul

1:36 min

I år väntas allt fler julskinkor komma från de svenska bönderna. Flera butiker säljer numera bara julskinka som är producerad i Sverige.

Under årets första nio månader har mängden kött på tallriken minskat, samtidigt har efterfrågan på svenskt kött ökat. Det visar en ny rapport från Jordbruksverket.

– Kunderna har blivit väldigt medvetna och vill ha en bra produkt samtidigt som man stöttar det svenska lantbruket, säger Maria Johansson, butikschef på Ica Maxi i Växjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista