Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin har pressträff i samband med partistyrelsens möte om förslaget till överenskommelse om samarbete mellan MP, S, C och L.
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin har pressträff i samband med partistyrelsens möte om förslaget till överenskommelse om samarbete mellan MP, S, C och L. Marita Bengtsson, språkrör i Kronoberg för Miljöpartiet (infälld bilden) Foto: Claudio Bresciani/TT/Region Kronoberg.
Kronoberg

MP:s språkrör i Kronoberg: "Vi hade inte kunnat säga nej"

1:58 min

Miljöpartiet ställer sig bakom överenskommelsen med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna. Det meddelade partiets språkrör efter partistyrelsens möte under söndagen. Miljöpartiets språkrör i Kronoberg, Marita Bengtsson, är nöjd.

– Något annat än att säga ja hade inte vart möjligt, säger Marita Bengtsson (MP).

– Vi har betalat ett högt pris genom att sitta i regeringen de senaste fyra åren. Nu hoppas jag att partiet tål de kommande åren och att priset är betalat genom att partiet har visat sig dugligt i regeringssammanhang, avslutar Marita Bengtsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista