Enhörningsvin får politiker att rasa
1 av 2
Enhörningsvin får Växjöpolitiker att rasa. / Foto Mark Lennihan Foto: Mark Lennihan
Kronoberg

Enhörningsvin får politiker att rasa

1:57 min

Den socialdemokratiska politikern i Växjö, Hugo Hermansson vill stoppa vinet, Unicorn tears. "Att rikta alkoholhaltiga drycker till barn borde va förbjudet" skriver Hermansson på sin facebooksida.

Hugo Hermansson (S) skriver också att bara namnet på vinet som heter Unicorn tears också kan ifrågasättas. Han undrar hur man kan få fram tårarna och ställer sig frågan om det är tillåtet att misshandlar en enhörning.

– Jag tror inte jag var så allvarlig i den delen av inlägget, säger Hugo Hermansson till P4 Kronoberg

Svaret från tillverkaren
Företaget som tillverkar det här vinet har kommit med en skriftlig kommentar till politikern Hugo Hermansson kritik. De skriver att de välkomnar kritiken från Hugo Hemansson och att man har respekt för att det är ett allvarligt ämne.

De skriver också att de med detta vin "vänder sig till mogna enhörningar" i första hand. " Vi uppmuntrar alla svenska vuxna, och speciellt Hermansson att komma nära sin rosa sida och vara mer underbar och magisk mot livet i allmänhet."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista