Junilistan saknar kandidat i länet

Det är nu ungefär ett år kvar till riksdagsvalet nästa år, men trots att Junilistan fick nära 7000 röster i Kronobergs län i EU-valet förra året finns det inte en enda företrädare för partiet i länet.

Just nu jobbar Junilistan för att få igång nomineringsprocesser i landets alla valdistrikt. Partiet är på jakt efter kandidater som kan och vill ställa upp för dem i riksdagsvalet.

I Kronobergs län finns det i dagsläget ingen som representerar Junilistan, trots att det var nära 15% av de röstande kronobergarna som hjälpte Junilistan att bli valets stora sensation i EU-valet 2004.

Junilistan har funnits längre än till expemel Feministiskt Initiativ, som redan har representanter i länet, men Anna Hammarskiöld, informationsansvarig för Junilistan, tycker ändå inte att det är något uppseendeväckande att Junilistan idag saknar ett namn.

- Människor behöver tid att fundera innan de bestämmer sig för att ställa upp som kandidater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".