Sommarjobb

Bonus ska få omsorgsvikarier att vilja jobba mer

1:34 min

Omsorgsförvaltningen i Alvesta tar i år till ett nytt grepp för att få en bättre bemanning i sommar. Sommarvikarier som väljer att ta långa vikariat får upp till 5 000 kronor i bonus.

– Vi vill skapa en bättre kontinuitet och vi slipper introducera så många vikarier som också kostar pengar. Så jag tror att det är en vinst för både arbetsgivaren, omsorgstagarna och vikarierna, säger Birgitta Andersson, chef för bemanningsenheten i Alvesta.

Bonusen gäller undersköterskor, sjukvårdsbiträden och måltidspersonal till exempel och syftet är att få fler vikarier att ta långa vikariat. Och bonusen tycks ha gett resultat. Av dem som hittills tackat ja till sommarvikariat är det betydligt fler än förra året som vill jobba stora delar av sommaren.

– Man tycker att det är en bra slant man får. Det känns mycket bättre i år än vad det gjorde förra året vid den här tiden, och det är skönt, säger Birgitta Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista