Man och kvinna med flinka fingrar lurade kassapersonal på 35 000

Två personer, en 47 årig man och en 32 årig kvinna åtalas nu för en hel rad växlingsbedrägerier och försök till bedrägerier, bland annat i Kronobergs län.

Sammanlagt har paret kommit över närmare 35 000 kronor genom att manipulera kassapersonal i både banker och affärer i samband med att de växlat pengar.

Enligt kammaråklagaren i Kalmar, Kjell Yngvesson, har mannen och kvinna varit mycket flinka i fingrarna när de lurat till sig pengarna.

På en bank kom de till exempel över 7 400 kronor i samband med en växling. Först begärde de ut pengar i form av en valuta men sa sig sedan vilja ändra valuta.

De gav sken av att lämna tillbaks hela det belopp som kassörskan först lämnade över. Men vid kontrollräkningen senare visade det sig att de lyckat smussla undan 7 400.

Samma metod har de sedan använt med stor framgång på andra banker och affärer, bland annat på ett lågprisvaruhus i Växjö.

Mannen och kvinnan greps i mitten av oktober och sitter nu häktade i avvaktan på rättegång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".