Fängelse i tre och ett halvt år för knivdramat i Torpsbruk

Den 23-årige man som misstänkts för att ha knivhuggit två andra män i Torpsbruk, dömdes på onsdagen av Växjö tingsrätt till fängelse i tre och ett halvt år. Dessutom ska den dömde utvisas ur landet på livstid.

Det var på kvällen den 9:e oktober i år, som den dömde 23-åringen och en kamrat till honom, gick till två andra män för att göra upp efter ett gräl som startat tidigare under dagen. Bråket slutade med att de anfallna männen höggs med kniv i sina ryggar. De båda hade dött om de inte kommit under läkarvård, så kraftigt blödde de båda enligt läkarutlåtandet.

Den dömde har hela tiden nekat till att ha utdelat knivhuggen, han säger sig inte ha haft någon kniv överhuvud taget. Han och hans kamrat sprang från brottsplatsen och kunde gripas i en annan del av samhället. Detta faktum tillsammans med vittnesmål och att de skadade faktiskt blivit knivskurna, räckte för en fällande dom för grov misshandel i tingsrätten.

23-åringen, som varit i Sverige sedan i maj i år, och hans kamrat anmälde sig själva till polisen ett par dagar efter knivdramat, och sa sig då vara oskyldiga. Kamraten släpptes senare.

De båda knivhuggna männen vårdades på intensivvårdsavdelnigen på lasarettet och har fortfarande svårt att röra sina respektive högerarmar. En av dem har också värk och sömnproblem. Den dömde ska betala skadestånd till de båda drabbade männen med sammanlagt nästan 195 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".