Attentat mot Svenskt näringsliv - Katedralskolan bombhotades

Ungdomar från branschorganisationen Svenskt näringsliv utsattes på fredagen för ett attentat när de var och föreläste på Katedralskolan i Växjö. Under föreläsningen bomhotades lokalen och dessutom förstördes deras bil och fylldes med illaluktande vätska.

- Det finns de som inte tycker om vårt budskap, det är bara synd att de uttrycker det så här, säger Per Ingvar Östblom är säkerhetsansvarig på Svenskt näringsliv.

Det var vid halv tio på fredagsförmiddagen som SOS Alarm fick ett samtal och någon sa att det fanns en bomb på Katedralskolan. Och det här hände alltså samtidigt som ungdomar från svenskt näringsliv föreläste om ungt företagande i skolans aula. Skolan utrymdes aldrig. Polisen bedömde inte att hotet var så pass allvarligt.

När Svenskt näringslivs representanter senare kom ut till parkeringen hade deras bil förstörts och röd illalluktande vätska hade hällts in i bilen.

Och det är inte första gången som Svenskt näringslivs ungdomsturné utsätts för attentat.

- De har råkat ut för liknande saker i andra städer, säger Per Ingvar Östblom. Enligt polisen är det för tidigt att säga vilka som kan ligga bakom det här och de ska nu först lyssna på bandupptagningen från bombhotet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".