Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Sushi och parmaskinka - nya alternativ på julbordet

Nu är julbordens tid här och många företag bjuder sina anställda och kunder på julfest med tillhörande traditionell julmat. Men många vill undvika att föräta sig på julens läckerheter redan innan julafton, och bjuder därför på fest med mer oväntade inslag.

Flera företag väljer att byta ut det traditionella julbordet till förmån för nya sätt att fira. Bland annat drog den stora julgalan i Tipshallen i Växjö tidigare i år mycket folk, en gala där underhållningen är i centrum.

På Evedals Värdshus känner man av de senaste trenderna kraftigt och berättar att man inte ens har öppet på Luciakvällen. Värdshuset Stallet i Huseby märker också av en viss skillnad i bokningar sedan julgalorna började konkurrera om kunderna. Ett försök att locka mer gäster är att förnya julbordet något, bland annat med influenser från andra länder. Till exempel har parmaskinka tagit plats på julbordet. I samma banor tänker man också på Möckelnäs Herrgård, som låter vegetariska alternativ samsas bredvid julskinkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".