Rättegång mot 15-åringen på onsdag - men utan Silbersky

Det blir rättegång imorgon mot 15-åringen som står åtalad för mordet på Dalbo och Bengt Svegfors blir den nye advokaten.

15-åringen överklagade igår tingsrättens beslut att förordna en ny advokat, eftersom han ville ha kvar Leif Silbersky som försvarare.

Men efter två dagars överläggningar beslutade Göta hovrätt idag att det blir rättegång imorgon utan Silbersky.

Silbersky dök veckan upp i Växjö tingsrätt med ny bevisning, vilket gjorde att rätten beslutade att ta om hela rättegången mot 15-åringen som tingsrätten tidigare förklarat vara skyldig till mordet.

Eftersom en rättegång ska starta inom en vecka om den misstänkte är häktad, så bestämdes att den nya rättegången skulle starta imorgon och vara i sex dagar. Men eftersom Silbersky är upptagen den här veckan kunde han inte delta.

Silbersky ansåg att det borde gå att skjuta på rättegången till nästa vecka om 15-åringen bara kunde tänka sig att sitta häktad så länge. Men det är inte lagligt, ansåg tingsrätten och utsåg en ny försvarare.

Men nu har alltså även hovrätten, efter att ha funderat hela dagen igår och hela dagen idag, sagt nej till Silberskys och 15-åringes önskemål och anser att det är viktigt att rättegången kommer igång, speciellt eftersom Silbersky inte kunnat säga exakt när han kan delta .

Rättegången kan alltså starta imorgon bitti med Bengt Svegfors som ny försvarare.