Alstermo vann knappt mot bottenlaget

Efter fyra förluster blev det seger för Alstermo i handbollens söderetta. IFK Karlskrona fick vända hem från Grytan i Alstermo med förlust, 26-25 till hemmalaget blev det. Fast det var inte långt ifrån att Alstermo tappat segern.

Med bara några minuter kvar att spela ledde Alstermo med 24-20 i den målsnåla tillställningen. Karlskrona hämtade upp till 25-25 innan Alstermo avgjorde.
- Viktig seger, sa tränaren Pär Söderqvist och påpekade att man höll undan för Karlskrona i tabellen och får fler bonuspoäng när nu serien startar om precis efter nyår.
Till den här matchen hade målvaktsveteranen Anders Bengtsson kalats in men Jesper Thörnkrantz höll stilen. Också Pär Söderqvist ska göra come-back, men det är bara en förhoppning från Alstermoledningens sida.
- Det finns kompetenta spelare i det här laget, så det är inte aktuellt för min el. jag har lagt av, säger Pär Söderqvist själv.
Mats Thomasson och Jonas Jonasson gjorde sex hemmamål vardera, Fredrik Wärn fem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".