Mordmisstänkte 15-åringens familj lägger skulden på den äldre brodern

Under torsdagen fortsätter mordrättegången mot 15-åringen som står åtalad för mordet på Dalbo då 39-årige Ola karlsson knivhöggs till döds.

Nu fortsätter mordrättegången mot 15-åringen som står åtalad för mordet på Dalbo då 39-årige Ola karlsson knivhöggs till döds. Och som vi berättat tidigare så har en äldre bror till 15-åringen tagit på sig skulden och säger att det var han som gjorde det. De uppgifterna är också anledningen till att nu hela rättegången tas upp. Och en nära släkting som känner både 15-åringen och 20-åringen mycket väl, säger nu att familjen är övertygad om att det är den 20-årige brodern som är skyldige.

- Han bär kniv och han är mycket våldsam, han hamnar ofta i slagsmål och misshandlar folk, säger hon till Sveriges Radio Kronoberg.

Och 20-åringen har tidigare tagit på sig skulden. På en dvd-inspelning säger han att det var han som mördade Ola Karlsson och han beskriver också hur det gick till. Där nu något som familjen också vill lyfta fram. 15 -åringen är oskyldig, det är den äldre brodern som ska stå till svars, anser de.

20-åringen försvann direkt efter mordet och varken polis eller andra svenska myndigheter vet var han finns. Och inte heller den nära släktning vi talat med säger sig veta var han är.

På dvd-inspelningen hotar 20-åringen också åklagaren Yvonne Rudinsson och säger att hon ska få stå till svars om något händer hans bror.

20-åringen är nu anhållen i sin frånvaro misstänkt för hot mot tjänsteman.

I tisdags kväll och igår morse anhölls även två av 15-åringens andra bröder, en 28-åring och en 36-åring efter att de hotat vittnen som ska delta unde rättegången.

- Föräldrarna mår mycket dåligt, det har varit en mycket jobbig tid, säger den nära släktingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".