Extjuvar vill hjälpa butiksägare få stopp på snatteri

Före detta kriminella vill hjälpa företagare i Kronoberg att skydda sig mot inbrott och snatteri.

Det är Kriminellas revansch i samhället, Kris, i Växjö som vill nå ut till företag och affärer för att kunna omvandla sin expertis i ämnet till fördelar för företagen. Och Kris ska nu skicka en förförfrågan till företagare i länet för att se om det finns något intresse för det här.

Nu i julhandelstider är det inte bara de köpsugna som trängs bland hyllorna, trängseln skapar också ett perfekt tillfälle för snattarna. Det är svårt att säga hur mycket som stjäls men varor för flera tusenlappar i månaden blir många butiksägare av med.

Nu planerar Kris i Växjö att genom sin expertis i ämnet hjälpa affärsinnehavare och företagare att skydda sig mot tjuvarna.

Samarbete mellan Kris och affärsinnehavare har tidigare provats i bland annat Älvsbyn i Norrbotten och där är alla parter nöjda. Och från Kris sida menar man att det är ett bra sätt att få stopp på kriminaliteten på ett tidigt stadium.

”Inga börjar med inbrott, alla börjar med kexchoklad”, enligt Kris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".