Fyra män häktade i härvan runt den mordmisstänkte 15-åringen

Alla dom fyra män som misstänks för att ha hotat personer som ska vittna i rättegången mot 15-åringen, häktades idag.

Bland dom fyra finns två bröder till 15-åringen, en av bröderna, en 28-åring häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt övergrepp i rättsak. 28-åringen ska dels ha hotat ett vittne, dels varit med och regisserat den dvd-inspelning där en annan bror, en 20-åring, tar på sig skulden för mordet. Och där 20-åringen dessutom framför hot mot åklagaren Yvonne Rudinsson.

Polisen har hos 28-åringen hittat anteckningar med ett innehåll som de känner igen från dvd:n. Det här skulle alltså innebära att dvd:n bara är en bluff, framtagen för att få 15-åringen fri.

Men det här är något som 15-åringens försvare Bengt Svegfors helt tillbakavisar.

Växjö tingsrätt gav idag också 28-åringen fullständiga restriktioner, vilket innebär att han nu inte får ha någon som helst kontakt med omvärlden.

Efter de hot som 20-åringen riktar mot Yvonne Rudinsson så försöker nu polisen hitta honom. Enligt en nära släktning som Radio Kronoberg talat med så är han troligen i Libanon eller Kuwait eftersom han har vänner där. Hon säger också att hon vet att han varit i Finland hos en annan bror, men att han sedan rest vidare.

Igår försökte polisen genom TV3:s program Efterlyst få kontakt med människor som vet var han är. Det kom in en handfull tips enligt polisens informationsansvarige Robert Loeffel. Tipsen ska nu följas upp och Loeffel vill inte närmare gå in på vad det finns för spår efter 20-åringen.