Socialdemokrater oeniga om flygskatten

Ledande socialdemokrater har hamnat på kollisionskurs när det gäller den omdiskuterade nya flygskatten. Socialdemokratiska riksdagsmannen Thomas Eneroth vill införa skatten, som skulle öka flygbiljettpriset med 50 till 100 kr. Men hans partikollega, kommunalrådet Carl-Olof Bengtsson, kräver att regeringen skrotar skatteförslaget. Han vill istället lägga skatten på bränsle eller utsläppsrättigheter.

När regeringsförslaget om att införa flygskatten blev känt meddelade lågprisbolaget Ryan Air att blir det omöjligt att få någon lönsamhet i rutterna med en pålagd flygskatt. Och de har därför gjort en helomvändning i planerna på att utöka rutterna i Sverige, däribland Växjö.

Flygskatten har mötts av kraftig kritik från flera håll och på måndag ska Carl-Olof Bengtsson och en delegation med en rad företrädare från Smaland Airport, företag i regionen och organisationer uppvakta regeringen för att försöka stoppa förslaget. Och Carl-Olof Bengtsson säger till Sveriges Radio Kronoberg att han hoppas att sista ordet inte är sagt vad gäller den nya flygskatten.