Försvarets vittnen uteblev från mordrättegången

Rättegången mot den mordmisstänkte 15-åringen fortsatte på måndagen i Växjö tingsrätt. Det var nu försvarets tur att kalla sina vittnen, men två av vittnena dök aldrig upp.

15-åringens advokat Bengt Svegfors överväger nu att ta polisen till hjälp för att tvinga de två vittnena att komma till rättegången på tisdagen, eftersom de två männen i tidigare förhör berättat om saker som är av stor vikt för försvaret.

Det är nu två dagar kvar av rättegången som under tiden den pågått bara ökat i dramatik. Huvudperson är den 15-åring som misstänks för knivmordet på 39-årige Ola Karlsson i september tidigare i år. 15-åringen fälldes i en tidigare rättegång för mordet, men efter att hans 20-åriga bror skickat en egengjord dvd-film, där han erkänner dådet, blev det en ny rättegång.

På filmen framförs också hot mot bland annat åklagaren, och flera av 15-åringens bröder sitter häktade för att ha hotat, inte bara åklagaren, utan också vittnen och andra iblandade i målet.

Advokat Lars Almström för den mördade Ola Karlssons familjs talan och han är en av dem som det riktats hot mot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".