"Obehagligt och mycket påfrestande"

På onsdagen avslutades rättegången mot den 15-åring som står åtalad för att ha mördat Ola Karlsson. Och åklagaren Yvonne Rudinsson som under rättegången utsatts för hot, berättar nu om hur hon upplevt rättegången.

- Det har varit obehagligt och mycket påfrestande. Det har förändrat mitt liv och jag lever helt annorlunda idag, säger Yvonne Rudinsson.

Dom första hoten mot Yvonne Rudinsson kom i den DVD-film som 15-åringens 20-årige bror spelat in.

- Det var jag som gjorde det, och om något händer min bror så kommer ni alla får ta ansvar, särskilt du åklagare Yvonne Rudinsson, säger han på bandet.

Yvonne Rudinsson har också fått ett telefonsamtal där hon hotas, på vilket sätt vill hon inte gå in på eftersom polisutredningen pågår.

Den 20-årige brodern är nu anhållen i sin frånvaro, misstänkt för hot mot tjänsteman. En annan broder sitter häktad, efter det att han misstäks ha hjälpt till att producera dvd-filmen. Dessutom sitter ytterligare en 36-årig bror och två andra bekanta till 15-åringen häktade för att de hotat vittnen.

Och Yvonne Rudinsson ser allvarligt på att de här männen försökt påverka rättsprocessen.

- Det är ett angrepp på hela rättssamhället, säger hon.

Hoten gjorde att Yvonne Rudinsson den senaste veckan haft polisskydd, och de som besökt tingsrätten under tiden som rättegången mot 15-åringen pågått, har fått genomgå omfattande säkerhetskontroller.

Domen mot 15-åringen kommer den 5:e januari.